Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΕΥΧΗ



Η προσευχη ειναι ενα απο τα μεσα επικοινωνιας με τον Θεο.Την εχουν ολες οι θρησκειες του κοσμου σε ολες τις χιλιετιες.Ειναι τα λογια εκεινα που ζηταμε απο τον Θεο το οτιδηποτε.Ο Ιησους Χριστος μας εδειξε με ποιον τροπο να προσευχομαστε,οταν μας ειπε το ΠΑΤΕΡ ΥΜΩΝ....
Αναφερεται στον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ,τον ΠΑΤΕΡΑ του συμπαντος και δικου μας,που ειναι ο ΕΝΑΣ και το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ειναι αγιασμενο και αγιαζει,να ερθει η ειρηνη και η αγαπη Του σε μας,ζηταει να γινει το θελημα Του,οπως γινεται στο συμπαν να γινει και εδω στη γη.
Να μας δωσει τα απαραιτητα για να ζησουμε και να συγχωρεσει τις αμαρτιες μας,οπως και ΕΜΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ  τους συνανθρωπους μας.
Να μην αφησει να πεσουμε σε πειρασμο να πραξουμε αμαρτια και να μην αφησει ΤΟΝ ΚΑΚΟ να μας πειραξει.
Φυσικα εδω δεν κανουμε αναλυση την προσευχη,υπαρχουν ολοκληρα βιβλια με αυτο το θεμα και μπορειτε να τα βρειτε ευκολα σε ενα βιβλιοπολειο με χριστιανικα θεματα,βλεπουμε ομως με ποιον τροπο προσευχομαστε.
Υπαρχουν απειρες προσευχες που απευθυνονται στον Χριστο,στην Θεοτοκο,στους Αγιους.Τα θεματα τους ειναι πολλα και για καθε τι,μπορειτε να παρατε ενα προσευχηταριο και να αρχισετε να διαβαζετε μερικες καθημερινα.Θα δειτε και μονοι σας οτι οταν θα λετε τα λογια και τα μυαλα σας δεν θα "πετανε"δεξια και αριστερα,τα αποκτησετε μια εσωτερικη χαρα και ηρεμια.Ειναι κατι που δεν περιγραφεται αλλα ο καθε ενας μας το ζει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
Επισης,εχουν γραφτει ολοκληρα ποιηματα πχ ο ΑΚΑΘΗΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ,που και αυτα μπορουμε να τα διαβαζουμε οσο συχνα μπορουμε αν ειναι δυνατον καθημερινα.
Πως ομως φτανουμε στο αδιαληπτως προσευχεστε του Απ.Παυλου;Με την Νοερα Προσευχη.
Το ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΩΝ ΜΕ.Αυτην την προσευχη μπορουμε να την λεμε οπουδηποτε και σε καθε στιγμη.Το ελεησων με περιεχει τα παντα.ο Θεος ξερει καλητερα απο εμας τι χρειαζομαστε και εμεις εχουμε εμπιστοσυνη και σιγουρια οτι θα μας το δωσει.Υπαρχουν παραλαγες
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ,ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΕΛΕΗΣΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ,ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΥΜΑΣ.
Ενα βιβλιο,το οι περιπετειες ενος προσκηνητη,περιγραφουν τους τροπους που μπορουμε να λεμε την προσευχη συνεχως,συμφωνα με τις αναπνοες μας,επισης υπαρχουν και αναφορες και στην φιλοκαλια,ενα βιβλιο τεσσαρων τομων.
Εαν προσπαθησετε,θα δειτε οτι η ευχη θα υπαρχει μεσα σας μονιμως
Απλα προσπαθηστε και ο Θεος θα δειτε οτι θα σας βοηθησει,θα δειτε και μονοι σας οτι θαυματα συμβαινουν καθημερινα.
Οπως λεει ο Αγ.Συμεων ο νεος θεολογος σε καποιο σημειο,δεν θα θελετε να φυγετε απο αυτην την κατασταση και αν θα φευγετε λογο αμαρτιων,θα λυπαστε και θα θελετε να ξαναγυρισετε σε αυτην.
2...
http://www.youtube.com/watch?v=AHKLp6wWdKE&feature=related
3...
http://www.youtube.com/watch?v=rQXuy-GeLok&feature=related
4....
http://www.youtube.com/watch?v=Scqt3BpcRGs&feature=related

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου